top of page

HIKE NAAR DE NATUURLIJKE BRUG VAN CALA D'ALBARCA

Dat de westkust van Ibiza bekend staat om zijn mooie stranden is bekend maar de schoonheid zit hem ook in de ongerepte natuur met zijn steile kliffen en waanzinnige uitzichten. Je voelt je klein als je naar beneden kijkt en ziet hoe de azuurblauwe zee tegen de rotsen aan klapt. Wanneer je omhoog kijkt zie je dat er voor de rotswand klimmers ook genoeg te beleven valt in Cala D’Albarca. Maar vandaag geven we je de route van boven naar beneden via een technische afdaling langs uitgeslepen rotsen naar een natuurlijke brug.


Wanneer je aankomt bij Sant Mateu houdt dan rechts aan en volg de bruine borden naar uitkijkpunt Cala D’Albarca. Zodra je het bos inrijdt met een huis op de hoek aan de rechterkant sla je rechtsaf de camino op. Volg deze camino totdat je niet meer verder kunt en parkeer hier je auto onder de bomen. Hier vind je direct een pad naar beneden. Onderweg word je al getrakteerd op schitterende uitzichten maar zodra je beneden bent heb je een 180 graden uitzicht op de kliffen en een natuurlijke brug. Hier kun je op eigen risico overheen lopen en voel je de kracht van de zee tegen de rotsen aan klappen.Je hebt hier beneden tevens genoeg plek om lekker te genieten van je lunch met een adembenemend uitzicht. Afhankelijk van de periode dat je deze hike maakt, raden we aan om of genoeg verkoeling mee te nemen of voldoende lagen kleding te dragen. Tijdens onze hike in de winter kon het er namelijk aardig waaien en koel je vrij snel af. In de zomer is de klim terug omhoog vrij pittig en warm en het is daarom verstandig om voldoende drinken mee te nemen.


Wij deden deze hike met onze kids van 2 en 4. Dit is goed te doen als ze gewend zijn om op oneffen terrein te lopen. De jongste had geen zin om terug omhoog te lopen dus die ging als extra bagage mee op de rug omhoog. Dit maakt de hike wat zwaarder maar nog steeds geschikt.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


899 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page