top of page

ONTDEK HET KLEINE BROERTJE VAN ATLANTIS

Het grote Atlantis op Ibiza is bij velen wel bekend. Maar dit pareltje niet. Het is net als Atlantis ook een uitsnede van een rotsblok geweest wat leidt tot indrukwekkende afgeschaafde rotsen met een klein beetje zeewater in het midden. Het grote voordeel van Punta Sa Pedrera is dat je geen heftige klim in mul zand hoeft te maken zoals bij het grote Atlantis.


Vanaf het strand gezien is deze prachtige plek aan het einde van de rotsen Punta Sa Pedrera te vinden. Een plek waar, net als bij Atlantis, imposante rotsblokken weggehaald zijn om de stadsmuren van Dalt Vila te kunnen bouwen. De wijze waarop dit gedaan is, is zo mooi, dat het bijna een kunstwerk achterlaat. De strakke vormen in de rotsblokken, die soms traptredegewijs weggehaald zijn, blijven tientallen jaren later nog erg mooi om te zien. Je kunt ook naar beneden klauteren als je goede schoenen aan hebt, maar met jonge kinderen is dat best lastig. Blijf dan lekker om ‘de uitgehakte stenen’ heen lopen en geniet van het prachtige uitzicht en de zon die weerspiegelt in het zeemeertje.



Als je de locatie aanklikt via Google Maps rij dan tot het einde van de parkeerplaats waar je door de rotsblokken niet verder door kunt rijden. Vanaf hier loop je naar de punt van de rotsen. Dan loop je vanzelf tegen Punta Sa Pedrera aan.


AFSTAND 1,5 KM TOTAAL


526 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page