top of page

BEKLIM DE TRAPPEN EN GENIET VAN HET UITZICHT

Een aantal weken geleden zag ik de trappen ineens liggen vanaf de snelweg in de omgeving van Can Misses. Dus online hard op zoek naar hoe ik deze indrukwekkende trappen kon beklimmen. Het uitkijkpunt Mirador ligt in een woonwijk die nog in aanbouw is, maar eenmaal op de top van de 170 treden is het 180 graden uitzicht oogverblindend.


Het grote voordeel van dit uitkijkpunt is dat de locatiepin je leidt naar de top. Je kunt ervoor kiezen om vanaf daar te genieten, of om de trap in zijn geheel af te lopen en ook nog een deel van het onderaan gelegen bos mee te pakken, zoals wij hebben gedaan. Het is geen lange wandeling, maar het uitzicht zal je niet snel vergeten.De trappen zijn een aantal jaren geleden geplaatst en zien er, op hier en daar wat kleine graffiti na, nog mooi uit. Zodra je er naar toe rijdt lijkt het wat onlogisch te zijn, maar eenmaal aangekomen stelt het je niet teleur. Je ziet het Eivissa voetbalstadion, het ziekenhuis, maar ook Dalt Vila, Talamanca en aan je rechterhand zelfs de zoutmeren.


Als je de trappen afloopt kun je onderaan links het bos inlopen. In de zomer zou dit een prima plek zijn om te genieten van een snack en een drankje in de schaduw. Zodra je het bos inloopt zie je direct een pad wat je kunt volgen. Dat leidt je naar beneden en naar rechts. Verwacht geen heel bijzonder bos, maar je kunt toch even lekker de benen strekken voor je de wandeling terug omhoog weer aangaat van 170 treden.


AFSTAND 1,5 KM TOTAAL


267 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page