top of page

EEN TRAIL LANGS DE IMPOSANTE ZUIDKUST

De zuidkust van Ibiza is vooral bekend door de drukbezochte stranden en de luxueuze strandtenten. Maar minder bekend is de trail die de baaien waaraan deze stranden liggen met elkaar verbindt. Van Es Bol Nou met het bekende restaurant Sa Caleta naar Jondal met zijn beach clubs als Blue Marlin en Tropicana.


Nadat je de auto geparkeerd hebt op de parkeerplaats van Restaurant Sa Caleta loop dan naar het houten bankje gelegen onderaan de rotswand bij het begin van de loopplank. Sla hier hier rechtsaf het bos in met de rotswand aan je linkerhand. Volg het pad dat naar boven loopt totdat je bovenop de wand staat. Vanaf hier volg je de trail langs de kust helemaal tot aan de punt van Jondal. Het pad leidt je langs de bosrand met waanzinnige uitzichten op de zoutmeren, de landingsbaan en Formentera.Hoe dichterbij je bij de punt komt van Cala Jondal hoe meer het pad omhoog zal lopen naar de top van de rots. Hier kun je genieten van je lunch met een schitterend uitzicht over zowel Jondal als Es Bol Nou. In de verte is de baai van Es Torrent te zien met op de achtergrond het gebergte Sa Talaia. Waaghalzen kunnen via een klein pad tot aan het uiterste puntje lopen maar met kids is dit minder aan te raden.


De weg terug kan hetzelfde zijn maar kan ook bovenlangs door het bos. Houdt de kustlijn in het oog en dit pad brengt je uiteindelijk weer terug bovenaan Es Bol Nou. Eenmaal weer aangekomen bij de parking is het zeker de moeite waard om even het strand op te lopen en vervolgens rechts aan te houden. Hier vind je een kiezelstrand onderaan de rode rotswand waar je in alle rust kunt nagenieten van de hike en van het azuurblauwe water.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


356 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page