top of page

EEN HIKE VAN S'ESTANYOL NAAR CALA DESPART

Het mooie baaitje S’estanyol ken je waarschijnlijk van het restaurant Cala Bonita, of van het voormalige PK2. Je kunt hier heerlijk eten, maar toen ontdekten we ineens dat er een prachtig pad liep over de rotsen naar een baaitje waar ik hiervoor nog nooit van gehoord had; Cala Espart. Wat je kunt verwachten? Schitterende turquoise uitzichten, een paar korte pittige klimmetjes, een mooi kiezelstrandje en een ongekend wijds gevoel als je naar zee kijkt.


S’estanyol is een heerlijk besloten baaitje om de hoek bij Talamanca. De camino naar beneden is lang, maar wel verbeterd. De ergste kuilen zijn opgevuld en je kunt ook zonder 4×4 prima naar beneden rijden. Vanaf het idyllische baaitje met vissershuisjes loop je links voor Cala Bonita richting de rotsen. Precies waar de rotsen beginnen zie je een smal pad links omhoog lopen. Kijk nog even bewust naar het uitzicht van de baai aan je rechterhand want na een tiental stappen zie je dat er aan je linkerhand ook een waanzinnig uitzicht over zee is. Een kant die ik nog niet eerder gezien had.Vanaf hier loop je eigenlijk continue over het pad dat een paar meter van de rand van de zee ligt. We hielden onze kleine avonturiers uiteraard goed vast, maar wat een geweldige uitzichten waren dit zeg. De verschillende kleuren turquoise water zorgen ervoor dat je niet uitgekeken raakt. Het pad gaat op een gegeven moment iets meer landinwaarts en redelijk stijl naar beneden. Na ongeveer 30 minuten wandelen kom je uit bij een baaitje met kiezelstrand en 1 vissershuisje. Deze baai ligt precies tussen Roca Lisa en S’estayol in. Zo besloten dat we vermoeden dat deze baai zelfs hartje hoogseizoen rustig zal zijn.

De kids deden in januari ondanks de wind nog een poging om een duik te nemen in zee, maar besefte al snel dat het water toch nog wat te koud was. Maar de poging was al heel stoer.

Een hele fijne relaxte wandeling waarbij de zee en de eerste paarse bloemen die in bloei stonden op de rotsen centraal stonden. De terugweg is via dezelfde route terug wandelen, maar met name de eerste heuvel is met kids best een beetje stijl. Maar daarna is het merendeel vlak of weer afdalen naar S’estanyol.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


130 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page