top of page

VAN CALA BASSA NAAR CALA COMTE

Het zijn twee geliefde baaien aan de westkust; Cala Bassa en Cala Comte. Dankzij het lichte zand is het water hier echt turquoise blauw. De hike van baai naar baai leidt je langs een prachtige piratentoren en langs een aantal rustieke rotsachtige plateaus met vissershuisjes. Perfecte spots om in de zomer rustig te kunnen liggen of met je hond naar toe te gaan.


Cala Bassa is in de zomermaanden een heel populair strand. Dankzij Cala Bassa Beach Club die hier ’s zomers heerlijke muziek draait en goed maar redelijk prijzig eten serveert is het een geliefde spot voor vakantiegangers. Dat je hier ook mooi kunt wandelen weten veel toeristen niet. Zij komen niet verder dan het piertje aan het einde van de baai vanwaar bootjes vertrekken.


De route vanaf Cala Bassa is heel eenvoudig. Misgaan kan het eigenlijk niet. Je kunt de zee continue als uitgangspunt nemen aan je rechterhand. Loop achter het steigertje links in de baai de rotsen op en houdt de zee aan je rechterkant. Je loopt hierbij ook langs een kleine rotswoning die ooit bemand was door een Duitse man (ook te herkennen aan de plank waar ‘Wilkommen’ op staat). Inmiddels is het niet duidelijk wie hier nu woont, maar de Duitse bewoner schijnt hier nu niet meer te wonen. Toch is het leuk om het even te bekijken.


Je kunt ervoor kiezen om de gehele route langs de kust te lopen of een klein stukje af te snijden door links een stukje door het bos te lopen. Verdwalen kun je eigenlijk niet zolang je de richting van Cala Comte aan blijft houden. Wij namen de route door het bos om 2 kilometer uit te sparen. De piratentoren zie je al vrij snel liggen en kun je goed als uitgangspunt nemen voor het bepalen van de richting. Tijdens deze hike kun je genieten van de indrukwekkende rotswanden en vind je soms wat amateuristisch aangelegde trapjes om af te dalen naar zeeniveau. Wij hebben dat dit keer niet gedaan, maar iets dichterbij Cala Comte in de buurt zijn ook goede stenen trappen te vinden om af te dalen naar leuke baaitjes, dus dat kun je met de kinderen wel weer doen.Halverwege de hike kom je uit bij de piratentoren Torre de Rovira uit. Wat ons betreft een toren die nog in zeer goede staat is en omringd door prachtige planten. Leuk weetje, deze toren is ook in de serie White Lines te zien van Netflix. Veel shots uit die film zijn niet op Ibiza opgenomen maar dit shot wel.


Vanuit hier kan het eigenlijk niet missen. Je ziet Cala Comte, Sunset Ashram en Ses Roques eigenlijk al liggen. Todo recto zoals de Spanjaarden zouden zeggen. Gewoon langs de rotsen lopen naar Cala Comte om daar even lekker te picknicken voor de route terug. Heb je meer zin in een lekker ontbijtje, cocktail of een vegetarische wrap? Ongeveer 100 meter voorbij Cala Comte ligt het baaitje Cala Escondida. Daar kun je ook gaan zitten voor een drankje met een snack. En zelfs als je je badkleding vergeten bent kun je daar nog een duik nemen, omdat dit ook een nudistenstrand is. Met badkleding kan natuurlijk ook.


Het grote voordeel aan deze route is dat je ook bij Cala Comte kunt beginnen als je wilt. Wij kozen voor Cala Bassa als startpunt, maar in de zomermaanden is de parking hier betaald. Dan is het wellicht fijner om het andersom te doen. En loop je met de kinderen en zijn ze het eerder zat? Dan loop je tot de piratentoren en weer terug.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


342 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page