top of page

HIKE NAAR DE KAPEL VAN SANT ANTONI

Bijgewerkt op: 10 feb. 2023

Je hebt het witte kapelletje vast al wel eens zien liggen als je vanuit San Antonio richting Cala Gracio of Cala Salada reed. Een klein kapelletje op het hoogste punt van de heuvel dat sinds er ooit brand geweest is jaren geleden nu nog beter opvalt. Vanaf dit punt is het uitzicht over San Antonio, de haven en het binnenland op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Absoluut de moeite waard om naar de top te wandelen en niet te zwaar.


Je auto parkeer je op een onverharde parkeerplaats waar vrijwel altijd plek is. Voor je gevoel ben je nu ver verwijderd van het kapelletje maar de wandelroute begint hier echt. Vanaf de parking loop je direct het pad op waar veel grove stenen te vinden zijn. De route leidt je langs een stenen muur aan je linkerhand en leidt je vervolgens zigzaggend naar rechts omhoog. Onderweg kom je wat ongevallen bomen tegen maar het pad is nog steeds toegankelijk is.


In het begin van de route zie je een stuk van kustlijn waar het hotel OKU bijvoorbeeld gelegen is. Vervolgens zie je net een paar vissershuisjes van de baai Cala Gracio en daarachter een stuk van de inham naar het strand van Cala Gracioneta. Als je helder zicht hebt zie je zelfs een stuk van het vaste land, waar Denia gelegen is. Wij liepen op een relatief bewolkte dag omhoog, maar zelfs dan is het zo mooi.Eenmaal boven kom je bij een klein wit kapelletje uit 1942 waar je ook even in kunt. Naast de tegelafbeelding van Jezus en Maria liggen er kaarsen, kleine beeldjes en vind je er foto’s die wandelaars neergelegd hebben. Dit punt wordt niet zonder reden het ‘Sa Talaia’ van Sant Antonio genoemd, omdat je vanaf dit hoogste punt ook daadwerkelijk 360 graden view hebt. Een wandeling die heel goed te doen is en ook aan te raden is rond ‘golden hour’.


Vanaf de westkust heb je sensationeel uitzicht op de zonsondergang. Zorg er alleen voor dat je op tijd weer afdaalt zodat je voor het donker weer beneden bent en nog ziet waar je je voeten zet. Voor de terugweg raden wij dezelfde route aan. Er zijn meerdere paden maar die lopen vele malen steiler omlaag waardoor het risico op vallen groot is.


AFSTAND 3,5 KM TOTAAL


456 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page