top of page

SA TALAIA EEN HIKE NAAR DE TOP VAN IBIZA

Ibiza’s hoogste punt is de berg Sa Talaia met 475 meter. Vanaf de top heb je niet alleen 360 graden uitzicht, maar verbaas je je wellicht ook over hoe groen, heuvelachtig en weinig bebouwd het eiland is. Het is best een flinke klim omhoog, maar het uitzicht maakt alles goed! Dit is niet alleen letterlijk een hoogtepunt, maar zal ook een hoogtepunt van je vakantie of vrije dagen zijn.


Je vertrekt vanuit het dorpje Sant Josep. Tegenover de kerk wordt er al met kleine bruine bordjes aangegeven hoe je naar Sa Talaia moet wandelen. Parkeren kun je dus het beste doen op de parkeerplaats van de Hypercentro (naast de kerk) of in de straat van het startpunt. De route begint bij het bruine bordje ‘Sa Talaia’. Ga daar de natuurlijke trap omhoog.

Vanaf daar kan de route naar de top bijna niet missen.Volg het pad naar de top wat meestal rechts omhoog loopt. De route begint zeer stijl, maar verloopt daarna minder stijl omhoog. Het allerlaatste stuk is wederom weer stijl. Na ongeveer 45 minuten ben je boven op de top. Onze dochter van vier kon prima zelfstandig naar de top lopen, maar alleen bij de hele stijle stukken hielpen we haar. Ons zoontje liep zelf op de minder steile stukken. Vergeet onderweg vooral niet van het uitzicht te genieten, want dat is vanaf halverwege al de moeite waard!


Eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht subliem. Zeker op een heldere dag kun je erg ver kijken. Je ziet Formentera liggen en soms zelfs het vaste land. Maar ook de prachtige baaien, het heuvellandschap en de groene natuur van Ibiza zijn een lust voor het oog. Neem op de top zeker even te tijd om wat te eten en drinken, want onderschat de weg terug niet. Juist naar beneden kun je makkelijker uitglijden over wat losse steentjes, dus laad eventjes op voor je terug naar de auto wandelt.


AFSTAND 6 KM TOTAAL


2.108 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page