top of page

PAD LANGS DE KLIFFEN NAAR PORTIXOL

Bijgewerkt op: 30 apr.

De traanvormige baai Portixol is misschien wel een van de mooiste moeilijk bereikbare baaitjes van het eiland. Je kunt hier alleen komen per boot, of na een wandeling van ongeveer 45 minuten. De baai is omringd door rotsen, heeft glashelder water waardoor je er uitstekend kunt snorkelen in de zomerperiode. Helaas geen zandstrand, maar kiezels, maar dat maakt de sfeer in deze baai niet minder bijzonder.


Je start de route door aan het einde van de urbanisatie Isla Blanca naar beneden te lopen op het grof stenen pad waar je niet met de auto kunt komen. Dit pad leidt je langs bomen en een aantal villa’s om vervolgens uitzicht te krijgen op zee. Om uit te komen bij de baai houd je links aan en daal je niet af tot het niveau waar een pilaar volgespoten is met graffiti. Dan ben je te laag. Het bredere pad gaat hier over in een smaller zandachtig pad waarbij je de zee continue aan je rechterhand houdt.De uitzichten langs deze route zijn heel mooi. Door de grote rotswanden, het mooie uitzicht op zee besef je weer hoe klein wij als mens eigenlijk zijn. Vervolg de route – verkeerd lopen kan eigenlijk niet want als je links aanhoudt en steeds iets verder afdaalt weet je dat je goed zit. Uiteindelijk zie je aan je rechterzijde het baaitje liggen. Eenmaal aangenomen in de baai kun je aan de rechterhand bij de vissershuisjes gaan zitten, of over een heel smal paadje over de rotsen naar het kiezelstrand lopen.


Je zal in de baai niet veel mensen tegenkomen, maar ik heb in de warmste zomermaanden zeker gezien dat er mensen met koelboxen en bbq's naar beneden gaan om daar de hele dag rond te hangen. Wij gaan het liefst in het voor of najaar naar beneden.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


594 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page