top of page

ONTDEK HET PARADIJS CALA D'EN SERRA

In het Noorden van Ibiza, niet ver van Portinax, ligt het schitterende baaitje Cala d’en Serra. Een baai die je zomaar over zou kunnen slaan in je vakantie, maar echt de moeite waard is om te bezoeken. Het contrast, met het verlaten hotel achter de baai wat nu volgespoten is met graffiti kunst zou niet groter kunnen zijn. Een lust voor het oog, beiden op een eigen manier.


In de winterperiode is het mogelijk om met je auto helemaal naar beneden te rijden, maar gezien de slechte conditie van de weg (forse kuilen en geulen) raden wij aan om de auto in de bocht bovenaan de baai te parkeren. Geniet tijdens de korte wandeling naar beneden van het sensationele uitzicht vanaf de camino.


Cala D’en Serra is een baai die omringd is door hoge rotsen, groen en heeft een aantal rustieke vissershuisjes. In de zomermaanden is het water vrijwel altijd rustig, waardoor het zeer geschikt is om op te kanoën, suppen of snorkelen. Het levert gegarandeerd tropische plaatjes op.Achter de baai, iets hoger gelegen, ligt ook het geraamte van een hotel wat nooit afgebouwd is. Het was altijd een lelijk pand en echt heel mooi is het nog steeds niet, maar nu de graffiti artiesten daar vrij spel gekregen hebben levert het wel hele bijzondere plaatjes op. Let op; de conditie van het hotel is niet heel best. Er zitten hier en daar gaten in de vloer dus kijk uit waar je loopt. Betreden is op eigen risico. Wij kozen ervoor om de trappen niet op te gaan.


Wij wandelden naar deze baai in januari. Er stonden flinke golven en het was prachtig om te zien. Na een zelf meegebrachte picknick en stralend zonnetje wandelden we weer naar boven. Om nogmaals naar beneden te kijken naar het schitterende Cala d’en Serra. We’ll be back, als we weer kunnen zwemmen en met onze zwemkleding en ons paddleboard.


AFSTAND 1,5 KM TOTAAL


559 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page