top of page

HIKE MET UITZICHT OP SALINAS EN FORMENTERA

Als je van een uitdagende wandeling houdt en een waanzinnig 180 graden uitzicht wilt hebben op Salinas en Formentera dan raden we je deze wandeling ten zeerste aan. Deze heen en terug route heeft alles, van rotsachtige paden tot stevige klimmetjes en je ontdekt een verlaten strand zonder naam!


De route begint bij de zoutverwerking helemaal aan het einde van Salinas, of het begin, is maar hoe je het bekijkt:) Je parkeert je auto of bij de laatste strandtent of op de paar parkeerplaatsen die beschikbaar zijn onder de uitkijktoren. Vervolgens loop je in de richting van een klein idyllisch dorpje waar alle luiken dezelfde mintgroene kleur hebben. Houdt links aan en wandel langs de vissershuisjes totdat je bij de bosrand uitkomt. Hier volg je een pad met aan de linkerzijde de zee. Wanneer je langs de kust niet meer verder kunt zie je aan je rechterhand een klim over de rotsen omhoog lopen. De weg naar een fantastisch uitzicht.

Ben je boven? Hier kun je rustig genieten van een meegebrachte lunch of deze nog heel even bewaren een voor verlaten strandje. Je kunt het beneden al zien liggen. Om hier te komen daal je af over een aantal rotsblokken die overgaan in een wandelpad. Je komt vanzelf uit op het strandje.Na de lunch kun je besluiten om terug te gaan of om nog even verder te lopen over de route die aan de andere kant van het strandje verder gaat. Klim hier de rotsen op tot je weer op een vlak plateau uitkomt. Houd ook hier weer links aan en je ziet vanzelf de wandelroute omhoog met de zee aan je linkerzijde. Wij zijn tot aan de top gelopen. (Met kids op de rug) Eenmaal bovenop hoef je alleen nog maar om te kijken voor het meest waanzinnige uitzicht op de meest zuidelijke punt van het eiland en Formentera. De ferry’s lijken vanaf deze hoogte roeibootjes en je waant je even helemaal alleen op Ibiza.


Heb je adem over? Dan kun je verder je route vervolgen richting Cap des Falco. Doe dit alleen als je nog genoeg tijd hebt voor zonsondergang. Je zult hier nog een aantal pittige klimmetjes voor je kiezen krijgen. Wij zijn omgedraaid omdat we met de kids waren. De route terug is hetzelfde en ook vrij intensief. Bijna terug kun je met je voeten in het water voor een van de vissershuisjes nagenieten van de wandeling. Of nog even lekker het strand op gaan natuurlijk:)


AFSTAND 5 KM TOTAAL


169 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page