top of page

BEZOEK TIME & SPACE EN DE MAGISCHE DEUREN

Vlakbij de baai van Cala Codolar – wat ook echt een heerlijke baai is om in de zomer naar toe te gaan – ligt een indrukwekkende zonnewijzer op de rotsen waarbij de top van 23 karaats goud is. Dit kunstwerk wordt ook wel Time & Space genoemd en is daar neergezet door de oprichter van Cirque du Soleil. Daarnaast zijn er prachtige deurposten te vinden vlakbij de zonnewijzer die geluk brengen.


Time & Space is een kunstwerk gemaakt van Basaltsteen uit Turkije in de vorm van een zonnewijzer. De middelste en tevens grootste pilaar staat voor de zon, daarom heeft deze pilaar ook een gouden top gekregen. De beeldhouwer Andrew Rogers maakte het kunstwerk voor Guy Laliberte, de oprichter van Cirque du Soleil. Of hij hier ooit toestemming voor heeft gekregen om dit kunstwerk neer te zetten is niet duidelijk, maar het is zonder twijfel het bezoeken waard.


Als je vanaf de parking naar het strand van Cala Codolar loopt, zie je links op de rotsen een pad omhoog lopen. Het is wel wat geklauter en voor de niet sportievelingen kun je ook rechtstreeks naar het kunstwerk toe rijden (zie pinpoint hieronder), maar ons kennende lopen wij er liefst naar toe in een paar minuten.Eenmaal omhooggelopen houd je links aan maar wandel je wel schuin naar de kust. Het eerste wat je tegenkomt zijn de magische deuren. Het zijn twee deurposten waar oorspronkelijk deuren in zaten. Helaas zijn die eruit gesloopt, maar de deurposten zouden nog steeds geluk moeten brengen.


Het uitzicht vanaf hier op Es Vedra is in ieder geval waanzinnig. Als je vervolgens vanaf de deurposten verder doorloopt naar de kust en daarbij weer schuin links aanhoudt zie je vanzelf de gigantische zonnewijzer. Als je kans hebt om hier rondom de zonsondergang te zijn is dat extra mooi, maar ook gedurende de dag kun je hier betoverende plaatjes schieten.


AFSTAND 1,5 KM TOTAAL


394 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page