top of page

AVONTUURLIJKE HIKE NAAR CALA BLANCA

Bijgewerkt op: 30 apr.

Wow dit is echt een hike die je bijblijft. Het spannende pad over de rotsen met uitzicht op de azuurblauwe baai en het waanzinnig mooie licht dat aan het einde van de rotstunnel schijnt blijven je absoluut bij. Een hike waar je enorm voldaan van thuis komt en waar je vast nog vaker aan terug gaat denken.


De wandeling begint in Siesta, aan het einde van de woonwijk. De pin hieronder leidt je naar een pad waar slechts een paar villa’s staan. Wij parkeerden bij het bredere stuk van deze weg in de berm. Zo blokkeerden we de weg niet. De route begint simpel. Blijf op de weg waar je auto geparkeerd staat en je komt steeds dichter bij de zee (aan je linkerhand).


Na wat zigzaggen daalt het pad ineens een heel stuk steiler naar links. Precies daar zie je een smal onverhard pad rechtdoor lopen de rots op. Dit pad leidt je helemaal langs de kust. Let hier wel goed op waar je je voeten zet, want er zitten voor mensen met hoogtevrees best wat spannende stukjes tussen. Het pad is niet breed, dus als je met kinderen loopt, loop je achter elkaar maar wel aan de hand. Hier wil je niet dat ze uitglijden.Het spannendste stuk is slechts een paar minuten en dan brengt het pad je iets meer landinwaarts en heb je geen steile rotswand meer naast je. Dat loopt toch iets prettiger. Op de rotsen zijn rode pijlen aangegeven voor de juiste route. Na een aantal minuten zie je een grote steen aan je linkerhand waar touw overheen hangt. Hier ‘abseil’ je een heel klein stukje naar beneden. Dat klinkt heel spannend, maar het touw dient meer als leuning om te voorkomen dat je uitglijdt dan dat het een grote hoogte is. Je hebt het over 2 meter naar beneden. Het is wel prettiger om dit achteruit naar beneden te lopen voor het meeste grip en om het touw te gebruiken. Onze dochter van vier jaar deed het helemaal zelf maar ons zoontje gaven we aan. Dat ging prima, om aan te geven dat het niet heel stijl is.


Vervolgens leidt het pad je naar links langs een met stenen gemaakte schildpad. De schildpad wijst je naar de lange rotstunnel. Let goed op waar je je voeten zet, of gebruik je telefoon of zaklamp om wat extra licht te creëren. Met name in het midden van de tunnel is het behoorlijk donker en daar wil je niet struikelen over een rotsblok. Aan het eind van de tunnel vindt je de prachtige baai can Cala Blanca. De afdaling is even klauteren over wat rotsen, maar je kunt ook lekker picknicken aan het einde van de tunnel tegen de indrukwekkende rotswand aan, zoals wij deden. Zit en geniet van de prachtige natuur om je heen. De terugweg vindt je door de tegenovergestelde richting van de rode pijlen te volgen.


AFSTAND 5 KM TOTAAL


568 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page