Lokale projecten

Natuurlijk Ibiza wil je inspireren om op iets bewuster op vakantie te gaan. Net iets betere keuzes maken om nog langer van het eiland te kunnen genieten. Er zijn op Ibiza verschillende lokale projecten die zich richten op duurzaamheid, elk op hun eigen manier. We lichten hieronder drie van deze projecten uit. Wil je naast je vakantie op Ibiza dus graag een kleine bijdrage doen? Dan zijn de projecten van Ibiza Preservation prachtige doelen om te steunen.

Posidonia bescherming

Posidonia-zeegras is rondom Ibiza een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Ze zuiveren het water in de Middellandse Zee, produceren zuurstof, voorkomen kusterosie en zijn belangrijke broedplaatsen voor de visserij. Ibiza en Formentera hebben Posidonia-weiden die door wetenschappers worden geschat op maar liefst 80.000 tot 100.000 jaar oud en zelfs door UNESCO zijn erkend als werelderfgoed.<br /> Maar Posedonia heeft aardig wat te lijden; vervuiling van het water en ongecontroleerd verankeren van boten hebben helaas al duizenden vierkante meters Posidonia vernietigd. Als we nog meer Posedonia verliezen kan dat een ernstige impact hebben op ons ecosysteem. Ibiza Preservation zet zich in om Posidonia te beschermen.

Plasticvrij Ibiza & Formentera

Ibiza genereert 36% meer afval per persoon dan de rest van Spanje. Een groot deel hiervan is plastic. Naarmate er meer plastic in de zee en op onze stranden terechtkomt, schaadt het ons marine milieu en bedreigde diersoorten. Onderzoek heeft grote concentraties plastic gevonden in de wateren van Ibiza. Monsters verkregen in de baai van San Antonio bereikten 4.576.111 plastic deeltjes per km2 (vergeleken met een gemiddelde van 147.500 per km2) - de maximale waarde verzameld in de Middellandse Zee. Dat moet en kan anders, onder andere door de hoeveelheid plastic op het eiland drastisch te verminderen. Ibiza Preservation motiveert duurzame alternatieven.

Lokale producten

Het lokaal inkopen van je voedingsmiddelen is niet alleen veel lekkerder, maar ook veel beter voor onszelf en de planeet. Er zitten meer voedingstoffen in, het voorkomt vervuiling en koolstofuitstoot tijdens het transport van de voedingsmiddelen. Daarbij is de grond op Ibiza super geschikt om op te verbouwen. Op onze blog lees je meer over waar je lokale ingrediënten kunt inkopen tijdens je vakantie. Als je op deze wijze je boodschappen doet eet je veel meer passend bij de tijd en het aanbod van het jaar. Plus je steunt tegelijkertijd ook de boeren, vissers en voedselproducenten van het eiland. En het mooie is, daar doe je jouw eigen gezondheid ook nog een plezier mee. Klik op de button als je meer wilt weten over lokaal verbouwen.