Duurzaamheid

Om nog langer van dit prachtige eiland te genieten zijn wij zelf steeds meer bezig met duurzaamheid. Als je hier vakantie komt vieren zijn er wellicht zaken waar je zelf niet over nadenkt, daarom doen wij het voorwerk alvast voor je. Zo kun je, als je wilt, vaak ook voor een duurzamer alternatief kiezen en houden we het prachtige Ibiza in een zo goed mogelijke staat.

 

Een kort overzicht van waar wij op letten;

 

Huur je een villa of hotel? Wist je dat er villaverhuur bedrijven zijn die hele duurzame keuzes maken. Van het installeren van filtersystemen in de kranen om het water drinkbaar te maken, zodat je geen plastic flessen voor je water meer hoeft te kopen. Tot hotels die met ecowasserette werken om het waterverbruik te verminderen. Er zijn locaties waarbij gerecycled wordt, waar er niet continue kleine flesjes shampoo en douchegel weggegooid worden maar ze hervulbaar zijn. Dat lijken kleine aanpassingen te zijn, waar je als klant wellicht niet eens op let. Natuurlijk Ibiza let daar wel op en selecteert zoveel mogelijke duurzame locaties. Alle keuzes samen zorgt bij elkaar voor een groot verschil. Lees meer over je verblijf boeken.

 

Op het gebied van autoverhuur wordt er nog maar een beperkt aantal hybride of elektrische auto’s verhuurd. De grootste reden voor deze beperking is dat er heel erg weinig oplaadpunten op het eiland aanwezig zijn. Het eiland gaat daar de komende jaren nog wel een slag in maken. Omdat hier dus weinig alternatieven voor zijn, zijn we al blij dat we een aantal hybride modellen kunnen aanbieden. Bekijk ons aanbod voor autoverhuur.

 

Er zijn ook restaurants en locaties waar bewust gewerkt wordt met lokale en biologische producten, geen plastic rietjes meer gebruikt worden en er niet met producten in plastic verpakkingen gewerkt wordt. Lees meer op onze blog over duurzame plekjes op Ibiza.

 

Bij het huren van een boot hebben we zowel brandstof aangedreven opties als een type boot wat vaart op zonne-energie. Beide voor een heerlijke dag op het water, waarbij we duurzame en minder duurzame opties aandragen. Lees meer over het huren van een boot.

 

Over de blaadjes

Op onze website geven we de duurzaamheid van elk bedrijf aan. Onderaan elke blog staan 1 tot 3 blaadjes. 3 blaadjes staat voor veel bewuste en duurzame keuzes van het bedrijf, 2 blaadjes is er al heel goed mee bezig. 1 blaadje betekent dat het bedrijf al goed op weg is en een aantal maatregelen heeft genomen.

 

Wij beweren als Natuurlijk Ibiza zelf ook niet altijd alleen maar duurzame keuzes te maken, maar een beetje bewustwording bij het maken van een keuze kan wat ons betreft geen kwaad. We hopen dat je het leuk vindt om erover te lezen en wie weet, lukt het ons zelfs om een klein verschil te maken zonder dat jouw vakantieplezier eronder lijdt. Maximaal genieten met minimale footprint. Zou dat geen ideale situatie zijn voor de toekomst?