Van Cala Bassa naar Cala Comte met azuurblauwe uitzichten

Het zijn twee geliefde baaien aan de westkust; Cala Bassa en Cala Comte. Dankzij het lichte zand is het water hier echt turquoise blauw. De hike van baai naar baai leidt je langs een prachtige piratentoren en langs een aantal rustieke rotsachtige plateaus met vissershuisjes. Perfecte spots om in de zomer rustig te kunnen liggen of met je hond naar toe te gaan.

Cala Bassa is in de zomermaanden een heel populair strand. Dankzij Cala Bassa Beach Club die hier ’s zomers heerlijke muziek draait en goed maar redelijk prijzig eten serveert is het een geliefde spot voor vakantiegangers. Dat je hier ook mooi kunt wandelen weten veel toeristen niet. Zij komen niet verder dan het piertje aan het einde van de baai vanwaar bootjes vertrekken.

De route vanaf Cala Bassa is heel eenvoudig. Misgaan kan het eigenlijk niet. Je kunt de zee continue als uitgangspunt nemen aan je rechterhand. Loop achter het steigertje links in de baai de rotsen op en houdt de zee aan je rechterkant. Je loopt hierbij ook langs een kleine rotswoning die ooit bemand was door een Duitse man (ook te herkennen aan de plank waar ‘Wilkommen’ op staat). Inmiddels is het niet duidelijk wie hier nu woont, maar de Duitse bewoner schijnt hier nu niet meer te wonen. Toch is het leuk om het even te bekijken.

Je kunt ervoor kiezen om de gehele route langs de kust te lopen of een klein stukje af te snijden door links een stukje door het bos te lopen. Verdwalen kun je eigenlijk niet zolang je de richting van Cala Comte aan blijft houden. Wij namen de route door het bos om 2 kilometer uit te sparen. De piratentoren zie je al vrij snel liggen en kun je goed als uitgangspunt nemen voor het bepalen van de richting. Tijdens deze hike kun je genieten van de indrukwekkende rotswanden en vind je soms wat amateuristisch aangelegde trapjes om af te dalen naar zeeniveau. Wij hebben dat dit keer niet gedaan, maar iets dichterbij Cala Comte in de buurt zijn ook goede stenen trappen te vinden om af te dalen naar leuke baaitjes, dus dat kun je met de kinderen wel weer doen.

Halverwege de hike kom je uit bij de piratentoren Torre de Rovira uit. Wat ons betreft een toren die nog in zeer goede staat is en omringd door prachtige planten. Leuk weetje, deze toren is ook in de serie White Lines te zien van Netflix. Veel shots uit die film zijn niet op Ibiza opgenomen maar dit shot wel.

Vanuit hier kan het eigenlijk niet missen. Je ziet Cala Comte, Sunset Ashram en Ses Roques eigenlijk al liggen. Todo recto zoals de Spanjaarden zouden zeggen. Gewoon langs de rotsen lopen naar Cala Comte om daar even lekker te picknicken voor de route terug. Heb je meer zin in een lekker ontbijtje, cocktail of een vegetarische wrap? Ongeveer 100 meter voorbij Cala Comte ligt het baaitje Cala Escondida. Daar kun je ook gaan zitten voor een drankje met een snack. En zelfs als je je badkleding vergeten bent kun je daar nog een duik nemen, omdat dit ook een nudistenstrand is. Met badkleding kan natuurlijk ook.

Het grote voordeel aan deze route is dat je ook bij Cala Comte kunt beginnen als je wilt. Wij kozen voor Cala Bassa als startpunt, maar in de zomermaanden is de parking hier betaald. Dan is het wellicht fijner om het andersom te doen. En loop je met de kinderen en zijn ze het eerder zat? Dan loop je tot de piratentoren en weer terug.

Fast Facts:

 • Beginpunt van de wandeling vanaf het strand: Cala Bassa
 • Bestemming van de wandeling: Cala Comte
 • Afstand – 7 kilometer heen en terug via de piratentoren
 • Level – makkelijk. De route is heel vlak dus goed te doen. Goede schoenen zijn wel aan te raden aangezien het wel wat ongelijk wandelen is op de rotsen.
 • Duur – 2 uur voor heen en terug
 • Leuke spot voor de pauze: Ses Roques voor een heerlijke Spaanse lunch met vis of paella.
  Of Cala Escondida voor een ontbijt, cocktail of lekkere snack zoals een wrap.
 • Schaduw – Vrijwel geen schaduw, dus in de zomer kan het heel warm zijn. Houd hier rekening mee en lees ter voorbereiding onze tips & trucs blog.

They are two popular bays on the west coast; Cala Bassa and Cala Comte. Thanks to the light sand, the water here is really turquoise. The hike from bay to bay leads you past a beautiful pirate tower and along a number of rustic rocky plateaus with fishermen’s houses. Perfect spots to lie down quietly or to go to with your dog in the summer.

Cala Bassa is a very popular beach in the summer months. Cala Bassa Beach Club, which plays great music in the summer and serves good but pricey food, is a popular spot for tourists. Many of them don’t know that you can also do a nice walk here. You generally do not get further  the pier at the end of the bay from where boats leave.

The route from Cala Bassa is very easy. It really can’t go wrong. You can continuously use the sea for the right direction. Walk up the rocks behind the little pier on the left side of the bay and keep the sea on your right. You will also walk past a small rock house that was once manned by a German man (also recognisable by a sign that says “Wilkommen”). It is not clear who lives here now, but the German resident does not seem to live here anymore. Still, it is nice to have a look.

You can decide to walk the entire route along the coast or take a shortcut by walking a bit through the forest on the left. You really can’t get lost as long as you keep in the direction of Cala Comte. We took the shortcut to save 2 kilometers. You can see the pirate tower quite quickly and you can take it as a starting point for determining the direction. During this hike you can enjoy the impressive rocky walls and sometimes you will find some amateurishly constructed stairs to descend to sea level. We did not do that this time, but a little closer to Cala Comte you’ll find safer stone stairs to descend to nice bays, so you can do that again with the children.

Halfway through the hike you will arrive at the pirate tower Torre de Rovira. On our opinion, a tower that is still in very good condition and surrounded by beautiful plants. Fun fact, this tower can also be seen in Netflix’s White Lines series. Many shots from that film were not shot in Ibiza, but this shot was.

From here you can actually already see Cala Comte, Sunset Ashram and Ses Roques. ‘Todo recto’ as the Spaniards would say. Just walk along the rocks to Cala Comte to have a nice picnic there before your way back. Are you in the mood for a nice breakfast, cocktail or vegetarian wrap? About 100 meters past Cala Comte is the bay of Cala Escondida. There you can also sit down for a drink with a snack. And even if you’ve forgotten to bring your swimwear, you can still take a dip there, as this is also a nudist beach. Of course you can also wear swimwear if you prefer.

The big advantage of this route is that you can also start at Cala Comte if you want. We chose Cala Bassa as a starting point, but in the summer months the parking is paid here. Then it might be better to do it the other way around. And do you walk with the children and are they tired halfway? Then just walk to the pirate tower and back again.

Fast Facts:

 • Starting point of the walk from the beach: Cala Bassa
 • Destination of the walk: Cala Comte
 • Distance – 7 kilometers round trip via the pirate tower
 • Level – easy. The route is very flat so doable. Good shoes are advisable as it is a bit uneven walking on the rocks
 • Duration – 2 hours for round trip
 • Nice spot for the break: Ses Roques for a delicious Spanish lunch with fish or paella.
  Or Cala Escondida for breakfast, cocktail or tasty snack such as a wrap.
 • Shade – Virtually no shade, so it can be very hot in summer. Keep this in mind and read our tips & tricks blog in preparation.
Geen reactie's

Geef een reactie