Ontdek het verborgen paradijs Cala d’en Serra

In het Noorden van Ibiza, niet ver van Portinax, ligt het schitterende baaitje Cala d’en Serra. Een baai die je zomaar over zou kunnen slaan in je vakantie, maar echt de moeite waard is om te bezoeken. Het contrast, met het verlaten hotel achter de baai wat nu volgespoten is met graffiti kunst zou niet groter kunnen zijn. Een lust voor het oog, beiden op een eigen manier.

In de winterperiode is het mogelijk om met je auto helemaal naar beneden te rijden, maar gezien de slechte conditie van de weg (forse kuilen en geulen) raden wij aan om de auto in de bocht bovenaan de baai te parkeren. Geniet tijdens de korte wandeling naar beneden van het sensationele uitzicht vanaf de camino.

Cala D’en Serra is een baai die omringd is door hoge rotsen, groen en heeft een aantal rustieke vissershuisjes. In de zomermaanden is het water vrijwel altijd rustig, waardoor het zeer geschikt is om op te kanoën, suppen of snorkelen. Het levert gegarandeerd tropische plaatjes op.

Achter de baai, iets hoger gelegen, ligt ook het geraamte van een hotel wat nooit afgebouwd is. Het was altijd een lelijk pand en echt heel mooi is het nog steeds niet, maar nu de graffiti artiesten daar vrij spel gekregen hebben levert het wel hele bijzondere plaatjes op. Let op; de conditie van het hotel is niet heel best. Er zitten hier en daar gaten in de vloer dus kijk uit waar je loopt. Betreden is op eigen risico. Wij kozen ervoor om de trappen niet op te gaan.

Wij wandelden naar deze baai in januari. Er stonden flinke golven en het was prachtig om te zien. Na een zelf meegebrachte picknick en stralend zonnetje wandelden we weer naar boven. Om nogmaals naar beneden te kijken naar het schitterende Cala d’en Serra. We’ll be back, als we weer kunnen zwemmen en met onze zwemkleding en ons paddleboard.

Fast Facts:

  • Locatie van de baai – Cala d’en Serra
  • Afstand – 1 km heen en terug
  • Level – medium. Naar beneden is makkelijk, omhoog is ook niet echt zwaar in de winter, maar het kan in de zomer met hoge temperaturen en een paar gevulde strandtassen iets zwaarder zijn.
  • Duur – 10 minuten naar beneden, omhoog misschien paar minuten meer
  • Schaduw – Weinig, het pad is open dus je loopt in de zon.

 

In the north of Ibiza, not far from Portinax, is the beautiful bay of Cala d’en Serra situated. A bay that you could easily miss during your holiday, but is really worth a visit. The contrast, with the abandoned hotel behind the bay, which is now filled with graffiti art could not be greater. A feast for the eyes, both in their own way.

In the winter it is possible to drive your car all the way down, but given the bad condition of the road (large potholes and gullies) we recommend to park your car in the bend at the top of the bay. From then it’s just a few minutes walking while you enjoy the sensational view from the camino.

Cala D’en Serra is a bay surrounded by high cliffs, greenery and several rustic fisherman’s houses. In the summer months the water is always calm, making it very suitable for canoeing, paddle boarding or snorkeling. We guarantee nothing but tropical images.

Behind the bay, slightly higher, is the skeleton of a hotel that has never been completed. It was always an ugly building and it is still not very beautiful, but now that the graffiti artists there have been given free rein, it results very special pictures. Pay attention; the condition of the hotel is not very good. There are holes in the floor here and there and entry is at your own risk and mind your step. We chose not to climb the stairs.

We hiked to this bay in January. There were big waves and it was beautiful to see. After a self-brought picnic and bright sunshine, we walked up again. To look down again to the beautiful Cala d’en Serra. We’ll be back when we can swim again and with our paddle board and swimming clothes!

Fast Facts:

  • Location of the bay – Cala d’en Serra
  • Distance – 1 km there and back
  • Level – medium. Going down is easy, going up is not really difficult in the winter, but can be a bit harder in the summer with high temperatures.
  • Duration – 10 minutes each way
Geen reactie's

Geef een reactie