Een trail op hoogte langs de imposante zuidkust met fraaie uitzichten

De zuidkust van Ibiza is vooral bekend door de drukbezochte stranden en de luxueuze strandtenten. Maar minder bekend is de trail die de baaien waaraan deze stranden liggen met elkaar verbindt. Van Es Bol Nou met het bekende restaurant Sa Caleta naar Jondal met zijn beach clubs als Blue Marlin en Tropicana.

Nadat je de auto geparkeerd hebt op de parkeerplaats van Restaurant Sa Caleta loop dan naar het houten bankje gelegen onderaan de rotswand bij het begin van de loopplank. Sla hier hier rechtsaf het bos in met de rotswand aan je linkerhand. Volg het pad dat naar boven loopt totdat je bovenop de wand staat. Vanaf hier volg je de trail langs de kust helemaal tot aan de punt van Jondal. Het pad leidt je langs de bosrand met waanzinnige uitzichten op de zoutmeren, de landingsbaan en Formentera.

Hoe dichterbij je bij de punt komt van Cala Jondal hoe meer het pad omhoog zal lopen naar de top van de rots. Hier kun je genieten van je lunch met een schitterend uitzicht over zowel Jondal als Es Bol Nou. In de verte is de baai van Es Torrent te zien met op de achtergrond het gebergte Sa Talaia. Waaghalzen kunnen via een klein pad tot aan het uiterste puntje lopen maar met kids is dit minder aan te raden.

De weg terug kan hetzelfde zijn maar kan ook bovenlangs door het bos. Houdt de kustlijn in het oog en dit pad brengt je uiteindelijk weer terug bovenaan Es Bol Nou. Eenmaal weer aangekomen bij de parking is het zeker de moeite waard om even het strand op te lopen en vervolgens rechts aan te houden. Hier vind je een kiezelstrand onderaan de rode rotswand waar je in alle rust kunt nagenieten van de hike en van het azuurblauwe water.

Fast Facts:

 • Beginpunt van de wandeling – Restaurant Sa Caleta
 • Bestemming van de wandeling – Uitkijkpunt op Jondal
 • Afstand – 5 km heen en terug
 • Level – medium. De weg is makkelijk te bewandelen, maar je loopt wel over een trail die steeds smaller wordt en omhoog over rotsplaten. Vandaar medium.
 • Duur – 2 uur
 • Schaduw – Voor de helft van de route loop je langs de bosrand in de schaduw.

The south coast of Ibiza is best known for its busy beaches and luxurious beach bars. But less known is the trail that connects the bays where these beaches are located. From Es Bol Nou with the famous restaurant Sa Caleta to Jondal with its beach clubs such as Blue Marlin and Tropicana.

After you have parked the car in the parking lot of Restaurant Sa Caleta, walk to the wooden bench located at the bottom of the rock wall at the start of the gangway. Here, turn right into the forest with the rock wall on your left. Follow the path that goes up until you are on top of the wall. From here you follow the trail along the coast all the way to the tip of Jondal. The path leads you along the edge of the forest with amazing views of the salt lakes, the airstrip and Formentera.

The closer you get to the point of Cala Jondal, the more the path will go up to the top of the rock. Here you can enjoy your lunch with a magnificent view of both Jondal and Es Bol Nou. In the distance you can see the bay of Es Torrent with the Sa Talaia mountain range in the background. Daredevils can walk to the very tip via a small path, but this is less advisable with kids.

The way back can be the same, but it can also go into the forest. Keep an eye on the coastline and this path will eventually bring you back to the top of Es Bol Nou. Once you have arrived at the car park, it is certainly worthwhile to walk onto the beach and then keep to the right. Here you will find a pebble beach at the bottom of the red rock wall where you can enjoy the hike and the azure blue water in peace.

Fast facts:

 • Starting point of your walk – Restaurant Sa Caleta
 • Destination of your walk – Viewpoint Cala Jondal
 • Distance – 5 km there and back
 • Level – Medium. The road is easy to walk, but you walk on a trail that gets narrower and up over rock plates. Therefore medium.
 • Shadow during route – Half of the route you walk along the edge of the forest in the shade.
Geen reactie's

Geef een reactie