De grot van Sa Figuera Borda

Verscholen tussen Cala Escondida en Cala Codolar, ligt deze prachtige grot Sa Figuera Borda. Een geliefde plek voor yogaliefhebbers, trommelaars, meditatie momenten en fotoshoots. Deze magische grot zit in de hoek van een rots en loop je, als je het niet kent, zo voorbij. Maar naar deze grot wandelen is absoluut de moeite waard!

Zodra je vanaf de parking van Cala Comte en Cala Escondida wegloopt in zuidelijke richting. Je ziet aan je rechterhand een kleine wijk met villa’s staan en vanaf daar sla je linksaf en blijf je met de zee aan je rechterhand lopen. Net in de bocht naar links van de rotsen zie je een kleine trap die je af kunt lopen om aan te komen bij deze magische rots.

Er zijn boothuisjes te vinden in deze grot, waardoor je een prachtig plat dak hebt onder de rotswand. De trap er naar toe is echter niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, want het hekje ernaast stelt niet al teveel voor. Ook met jonge kinderen raden we dit niet aan. Maar als je als volwassenen voorzichtig doet, ga je deze plek niet gauw vergeten!

Voor de foto die wij maakte liepen wij naar de overkant van de rots vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt op Es Vedra. Ga je een keer suppen vanuit Escondida, dan kun je hier ook heel goed langs komen als je richting Cala Codolar paddelt.

Fast facts:

 • Startpunt van je wandeling – de parkeerplaats van Cala Comte en Cala Escondida.
 • Bestemming van de wandeling – Sa Figuera Borda
 • Afstand – 1 km heen en terug
 • Level – makkelijk, alleen de trap naar beneden is niet geschikt met jonge kinderen.
 • Schaduw tijdens de route – geen.
 • Leuke tip: ga na deze korte wandeling de zonsondergang bekijken vanaf Chiringuito Cala Escondida (geopend van mei – oktober)

 

Hidden between Cala Escondida and Cala Codolar, lies this beautiful cave Sa Figuera Borda. A popular place for yoga enthusiasts, drummers, meditation moments and photo shoots. This magical cave is in the corner of a rock and, if you don’t know it, you can walk past it. But walking to this cave is absolutely worth it!

As soon as you leave the car park of Cala Comte and Cala Escondida in a southerly direction. You will see a small neighborhood with villas on your right and from there you turn left and keep walking with the sea on your right. Just in the bend to the left of the rocks you will see a small staircase that you can walk down to arrive at this magical rock.

There are boathouses in this cave, giving you a beautiful flat roof under the rock wall. However, the stairs to it are not suitable for people with a fear of heights, because the gate next to it is not too much. We do not recommend this with young children either. But if you are careful as adults, you will not soon forget this place!

For the photo we took we walked to the other side of the rock from where you have an impressive view of Es Vedra. If you are going to paddle board from Escondida once, you can also pass here very well if you paddle towards Cala Codolar.

Fast facts:

 • Starting point of your walk – the car park of Cala Comte and Cala Escondida.
 • Destination of your walk – Sa Figuera Borda
 • Distance – 1 km there and back
 • Level – easy, only the steep stairs are difficult for very young children.
 • Shadow during route – none.
 • Nice tip: after this short hike, watch the sunset from Chiringuito Cala Escondida (open May – October)
Geen reactie's

Geef een reactie