Ontdek het kleine broertje van Atlantis

Het grote Atlantis op Ibiza is bij velen wel bekend. Maar dit pareltje niet. Het is net als Atlantis ook een uitsnede van een rotsblok geweest wat leidt tot indrukwekkende afgeschaafde rotsen met een klein beetje zeewater in het midden. Het grote voordeel van Punta Sa Pedrera is dat je geen heftige klim in mul zand hoeft te maken zoals bij het grote Atlantis. 

Vanaf het strand gezien is deze prachtige plek aan het einde van de rotsen Punta Sa Pedrera te vinden. Een plek waar, net als bij Atlantis, imposante rotsblokken weggehaald zijn om de stadsmuren van Dalt Vila te kunnen bouwen. De wijze waarop dit gedaan is, is zo mooi, dat het bijna een kunstwerk achterlaat. De strakke vormen in de rotsblokken, die soms traptredegewijs weggehaald zijn, blijven tientallen jaren later nog erg mooi om te zien. Je kunt ook naar beneden klauteren als je goede schoenen aan hebt, maar met jonge kinderen is dat best lastig. Blijf dan lekker om ‘de uitgehakte stenen’ heen lopen en geniet van het prachtige uitzicht en de zon die weerspiegelt in het zeemeertje.

Als je de locatie aanklikt via Google Maps rij dan tot het einde van de parkeerplaats waar je door de rotsblokken niet verder door kunt rijden. Vanaf hier loop je naar de punt van de rotsen. Dan loop je vanzelf tegen Punta Sa Pedrera aan.

Fast facts:

  • Bestemming van je wandeling Punta Sa Pedrera.
  • Afstand – vanaf de parking is het slechts 100 meter lopen. Vanaf het strand van Port d’es Torrent is het ongeveer 1 kilometer heen en terug.
  • Level – makkelijk
  • Schaduw tijdens de route – zeer weinig
  • Leuke tip: je kunt voor of na de korte wandeling zeker even het strand van Port d’es Torrent. Er zitten een aantal beach clubs en een supermarkt waar je terecht kunt voor een hapje en drankje.

The great Atlantis in Ibiza is known to many. But not this gem. Like Atlantis, it has also been a cut out of a boulder which leads to impressive shaved rocks with a little bit of seawater in the middle. The big advantage of Punta Sa Pedrera is that you don’t have to make a tough climb in loose sand like with the big Atlantis.

Seen from the beach, this beautiful place can be found at the end of the Punta Sa Pedrera rocks. A place where, as with Atlantis, imposing boulders have been removed to build the city walls of Dalt Vila. The way this is done is so beautiful that it almost leaves behind a work of art. The sleek shapes in the boulders, which are sometimes removed step by step, remain very beautiful to see decades later. You can also climb down if you have good shoes on, but with young children that is quite difficult. Then keep walking around “the carved stones” and enjoy the beautiful view and the sun that reflects in the sea lake.

If you click on the location via Google Maps, drive to the end of the parking lot where you cannot continue driving through the boulders. From here you walk to the tip of the rocks. Then you automatically run into Punta Sa Pedrera.

Fast facts:

  • Destination of your walk – Punta Sa Pedrera
  • Distance – from the parking it is a 100 meter walk. From the beach of Port d’es Torrent it is 1 km there and back.
  • Level – easy.
  • Shadow during route – none.
  • Nice tip: before or after the short walk you can certainly visit the beach of Port d’es Torrent. There are a number of beach clubs and a supermarket where you can get a snack and drink.
Geen reactie's

Geef een reactie