Hike naar de kapel met adembenemend uitzicht

We wonen nu al bijna 5 jaar in Benimussa, een van de groenste valleien waar we wonen tussen vele Ibicenco boeren. Maar het gebied is zo groot – van San Antonio, tot Sant Rafael tot Ibiza stad – dat er veel verschillende wandelingen te doen zijn. De wandeling naar dit hooggelegen kapelletje is een favoriet geworden. Keer op keer verrast het adembenemende uitzicht vanaf de top je. Maar daar moet je wel flink wat traptreden voor oplopen. 

Nadat je de auto geparkeerd hebt aan de rechterkant in de berm van de camino – niet geasfalteerde weg, is de route heel eenvoudig. Je blijft de weg omhoog volgen in al zijn bochten naar links en rechts. Blijf op de hoofdweg waar je bijna niemand tegen zal komen. Na ongeveer 40 minuten loopt je voor je gevoel bijna een erf op, maar loop je de trap op aan je rechterhand. Je begint met houten treden die je linksom de heuvel op leiden. Eerst zie je een groot metalen kruis op de berg staan, maar als je nog verder omhoog loopt op de houten flonder treden kom je uit bij het kleine witte kapelletje.

Het kapelletje is klein (er passen net 2 personen in) maar zo fantastisch gelegen. Het uitzicht met de grote rotsblokken vlak voor het kapelletje geven je letterlijk het gevoel dichterbij de hemel te zijn. Bovenop de rotsblokken voor het kapelletje is de ideale plek om te picknicken en te genieten van een zelf meegebrachte lunch. Als je daar niet zen van wordt dan weet ik het ook niet meer!

De weg terug naar de auto is vele malen makkelijker omdat het alleen maar heuvel afwaarts is. Een heerlijke wandeling voor op een vrije dag zowel in de winter als zomer.

Fast Facts:

 • Beginpunt van de wandeling: Cami de sa Capelleta op enkele minuten rijden vanaf Sant Josep de Sa Talaia.
 • Bestemming van de wandeling: Capelleta d’en Serra
 • Afstand: 6 km naar boven en beneden
 • Level: medium. De weg is makkelijk te bewandelen, maar je loopt wel continue omhoog. Aan het einde krijg je daarbij nog een flinke trap te beklimmen. Daarom hebben we de route bestempelt als medium. De route is zelfs met onze dochter van 4 goed te doen.
 • Duur: 2 uur inclusief een kwartiertje pauze bij het kapelletje
 • Schaduw; doordat je bijna continue naast bomen loopt heb je zelfs in de zomer een deel schaduw.

 

We have been living in Benimussa for almost 5 years now, one of the greenest valleys where we live among many Ibicenco farmers. But the area is so big – from San Antonio, to Sant Rafael to Ibiza town – that there are many different walks to do. The walk to this elevated chapel has become a favorite. Time and again the breathtaking view from the top surprises you. But you have to climb a lot of steps for that.

After you park the car on the right-hand side of the camino – unpaved road, the route is very easy. You keep following the road up in all its bends to the left and right. Stay on the main road where you will hardly meet anyone. After about 40 minutes you almost feel like you walk into a yard, but you walk up the stairs on your right. You start with wooden steps that lead you up the hill to the left. First you see a large metal cross on the mountain, but if you walk further up the wooden flonder steps you will arrive at the small white chapel.

The chapel is small (it just fits 2 people) but so fantastically located. The view with the large boulders just in front of the chapel literally gives you the feeling of being closer to heaven. On top of the boulders in front of the chapel is the ideal place to have a picnic and enjoy a self-brought lunch. If that doesn’t make you zen then I don’t know anymore!

The way back to the car is much easier as it is only downhill. A wonderful walk for a day off in both winter and summer.

Fast facts:

 • Starting point of your walk – Cami de sa Capelleta a few minutes drive from Sant Josep de Sa Talaia.
 • Destination of your walk – Capelleta d’en Serra
 • Distance – 6 km there and back
 • Level – medium. The road is easy to walk, but you walk continuously up. At the end you get to climb quite a few stairs. That is why we have labeled the route as a medium. The route is easy to do even with our 4 year old daughter.
 • Shadow during route – because you almost continuously walk next to trees, you even have some shade in the summer.
Geen reactie's

Geef een reactie