Beklim de trappen voor het mooiste uitzicht op Ibiza Stad

Een aantal weken geleden zag ik de trappen ineens liggen vanaf de snelweg in de omgeving van Can Misses. Dus online hard op zoek naar hoe ik deze indrukwekkende trappen kon beklimmen. Het uitkijkpunt Mirador ligt in een woonwijk die nog in aanbouw is, maar eenmaal op de top van de 170 treden is het 180 graden uitzicht oogverblindend. 

Het grote voordeel van dit uitkijkpunt is dat de locatiepin je leidt naar de top. Je kunt ervoor kiezen om vanaf daar te genieten, of om de trap in zijn geheel af te lopen en ook nog een deel van het onderaan gelegen bos mee te pakken, zoals wij hebben gedaan. Het is geen lange wandeling, maar het uitzicht zal je niet snel vergeten.

De trappen zijn een aantal jaren geleden geplaatst en zien er, op hier en daar wat kleine graffiti na, nog mooi uit. Zodra je er naar toe rijdt lijkt het wat onlogisch te zijn, maar eenmaal aangekomen stelt het je niet teleur. Je ziet het Eivissa voetbalstadion, het ziekenhuis, maar ook Dalt Vila, Talamanca en aan je rechterhand zelfs de zoutmeren.

Als je de trappen afloopt kun je onderaan links het bos inlopen. In de zomer zou dit een prima plek zijn om te genieten van een snack en een drankje in de schaduw. Zodra je het bos inloopt zie je direct een pad wat je kunt volgen. Dat leidt je naar beneden en naar rechts. Verwacht geen heel bijzonder bos, maar je kunt toch even lekker de benen strekken voor je de wandeling terug omhoog weer aangaat van 170 treden.

Fast facts:

  • Startpunt van je wandeling – Mirador Ibiza
  • Afstand – 2 km heen en terug
  • Level – makkelijk, omdat het geen lange hike is, maar je maakt uiteraard wel wat hoogtemeters op de hoge trappen.
  • Schaduw tijdens de route – niet op de trappen, maar wel in het bos.

A few weeks ago I suddenly saw the stairs from the highway in the area of ​​Can Misses. So I searched hard online to find out how I could climb these impressive stairs. The Mirador lookout is in a residential area still under construction, but once at the top of the 170 steps, the 180 degree view is dazzling.

The big advantage of this viewpoint is that the location pin leads you to the top. You can choose to enjoy from there, or to walk down the stairs in its entirety and also take in some of the forest below, as we did. It is not a long walk, but you will not soon forget the view.

The stairs were placed a few years ago and, apart from some small graffiti here and there, still look beautiful. As soon as you drive there it seems a bit illogical, but once you arrive it does not disappoint. You will see the Eivissa football stadium, the hospital, but also Dalt Vila, Talamanca and even the salt lakes on your right.

If you go down the stairs you can walk into the forest at the bottom left. In the summer, this would be a great place to enjoy a snack and a drink in the shade. As soon as you enter the forest you immediately see a path that you can follow. That will lead you down and to the right. Don’t expect a very special forest, but you can still stretch your legs before you take the walk back up again of 170 steps.

Fast facts:

  • Starting point of your walk – Mirador Ibiza
  • Distance – 2 km there and back
  • Level – easy, because it is not a long hike, but of course you make some altitude meters on the high stairs.
  • Shadow during route – not on the stairs, but in the woods you do.
Geen reactie's

Geef een reactie