Een technische afdaling naar Cala D’Albarca

Dat de westkust van Ibiza bekend staat om zijn mooie stranden is bekend maar de schoonheid zit hem ook in de ongerepte natuur met zijn steile kliffen en waanzinnige uitzichten. Je voelt je klein als je naar beneden kijkt en ziet hoe de azuurblauwe zee tegen de rotsen aan klapt. Wanneer je omhoog kijkt zie je dat er voor de rotswand klimmers ook genoeg te beleven valt in Cala D’Albarca. Maar vandaag geven we je de route van boven naar beneden via een technische afdaling langs uitgeslepen rotsen naar een natuurlijke brug.

Wanneer je aankomt bij Sant Mateu houdt dan rechts aan en volg de bruine borden naar uitkijkpunt Cala D’Albarca. Zodra je het bos inrijdt met een huis op de hoek aan de rechterkant sla je rechtsaf de camino op. Volg deze camino totdat je niet meer verder kunt en parkeer hier je auto onder de bomen. Hier vind je direct een pad naar beneden. Onderweg word je al getrakteerd op schitterende uitzichten maar zodra je beneden bent heb je een 180 graden uitzicht op de kliffen en een natuurlijke brug. Hier kun je op eigen risico overheen lopen en voel je de kracht van de zee tegen de rotsen aan klappen.

Je hebt hier beneden tevens genoeg plek om lekker te genieten van je lunch met een adembenemend uitzicht. Afhankelijk van de periode dat je deze hike maakt, raden we aan om of genoeg verkoeling mee te nemen of voldoende lagen kleding te dragen. Tijdens onze hike in de winter kon het er namelijk aardig waaien en koel je vrij snel af. In de zomer is de klim terug omhoog vrij pittig en warm en het is daarom verstandig om voldoende drinken mee te nemen.

Wij deden deze hike met onze kids van 2 en 4. Dit is goed te doen als ze gewend zijn om op oneffen terrein te lopen. De jongste had geen zin om terug omhoog te lopen dus die ging als extra bagage mee op de rug omhoog. Dit maakt de hike wat zwaarder maar nog steeds geschikt.

Fast facts:

 • Startpunt van je wandeling – de parkeerplaats van Cala D’Albarca
 • Bestemming van de wandeling – Cala D’Albarca en de natuurlijke brug
 • Afstand – 5 km heen en terug
 • Level – medium, vanwege de uitgeslepen paden die soms technisch zijn en de klim terug omhoog.
 • Schaduw tijdens de route – Veel schaduw door hoge bomen langs de route.
 • Leuke tip: geniet na deze wandeling van een lunch in het centrum van Sant Mateu tegenover de kerk. (hele jaar geopend)

The west coast of Ibiza is known for its beautiful beaches, but the beauty is also in the unspoilt nature with its steep cliffs and amazing views. You feel small when you look down and see how the azure blue sea claps against the rocks. When you look up you see that there is also plenty to do in front of the rock wall in Cala D’Albarca. But today we give you the route from top to bottom via a technical descent along cut rocks to a natural bridge.

When you arrive at Sant Mateu keep right and follow the brown signs to Cala D’Albarca viewpoint. As soon as you drive into the forest with a house on the corner on the right, turn right onto the camino. Follow this camino until you can’t go any further and park your car here under the trees. Here you will immediately find a path down. Along the way you are already treated to beautiful views but once you are down you have a 180 degree view of the cliffs and a natural bridge. You can walk over this at your own risk and feel the force of the sea clapping against the rocks.

You also have enough space down here to enjoy your lunch with a breathtaking view. Depending on the period that you make this hike, we recommend that you either bring enough cooling with you or wear enough layers of clothing. During our hike in the winter it could be quite windy and you cool down pretty quickly. In the summer the climb back up is quite spicy and warm and it is therefore wise to bring plenty of drinks.

We did this hike with our kids aged 2 and 4. This is easy to do if they are used to walk on uneven terrain. The youngest did not feel like walking back up, so he went up on the back as extra luggage. This makes the hike a bit heavier but still suitable.

Fast facts:

 • Starting point of your walk – the car park of Cala D’Albarca
 • Destination of your walk – Cala D’Albarca and the natural bridge
 • Distance – 5 km there and back
 • Level – medium, because of the pathway that is sometimes technical and the climb back up.
 • Shadow during route – Plenty of shade from tall trees along the route.
 • Nice tip: After this walk, enjoy lunch in the center of Sant Mateu opposite the church. (open all year round)
Geen reactie's

Geef een reactie